Александър Лазаров след 2:6, 1:6 от Вердаско: Треперех при всеки сервис

И последният български участник поединично отпадна от София оупън. Александър Лазаров загуби с 2:6, 1:6 от поставения под №6 Фернандо Вердаско (Испания) в първия кръг на основната схема. Мачът бе неравностоен и продължи по-малко от час.

„Не беше много тежък мач, взех само три гейма, но това е – заяви 21-годишният Лазаров. - Много ми дойде напрежението, не съм спал добре в последните дни. Страхотно е да си на корта с играч като Вердаско. Имах голям респект и това оказа сериозно влияние. Треперех при всеки мой сервис. Даже съм изненадан, че допуснах сравнително малко двойни грешки.“

Испанският ветеран призна, че е трогнат от думите на българина. „Каза ми, че за него е било чест да е на един корт с мен – призна Вердаско. - Тогава ми стана малко тъжно, че го победих.“

Димитър Кузманов и Адриан Андреев пък загубиха с 2:6, 2:6 на двойки от миналогодишните шампиони Робин Хаасе и Матве Миделкооп (Холандия). След мача тримата българи потвърдиха участие за националния отбор за купа „Дейвис“, който ще гостува на ЮАР. Все още не е ясно дали мачът ще е през април или през септември.

Вчера София оупън остана без миналогодишния си шампион Мирза Башич. Босненецът отстъпи с 0:6, 6:3, 2:6 на Мартин Клижан (Словения).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт