Александър Манолев (ГЕРБ) е трети в страната по преференции след Борисов и Нинова

Изборната статистика показа,че третото място по най-голям брой преференции в страната принадлежи на Александър Манолев от листата на ГЕРБ в Благоевградска област. По-обичани от него са само Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Александър Манолев има 6703 преференции.

Той е на 41 години. В Пиринско е известен като синът на митничаря и дългогодишния кмет на село Кулата, Петричко –Димитър Манолев.

Александър Манолев е завършил с отличие University College of London, Великобритания, специалност „Икономика“. Специализирал е в Будапеща (Унгария), в Прага (Чехия) и в Лондон. От средата на 2002 г. e директор по търговските въпроси в „Транскарт” АД. От май 2004 г. до май 2005 г. е директор „Интеграция и развитие” в ЗАД „Булстрад Виена Иншуранс Груп” АД. След това става изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Булстрад Здравно осигуряване” АД. От декември 2006 г. до декември месец 2009 г. Манолев работи като ръководител дирекция в "Мобилтел" ЕАД. До 2011 г. е в управителното тяло на "Булгартабак холдинг" АД.

Следва работа в частния сектор. През 2015 година става зам.министър на туризма, а миналата година бе назначен за председател на Агенцията за метереологичен контрол и технически надзор.

Той бе представител на гражданската квота в листата на на ГЕРБ от Сандански.

По време на цялата предизборна кампания работи за преференцията си активно. Казва,че влиза в политиката ,защото смята, че се чуства подготвен, а и парламента било мястото където се взимат решенията за бъдещето на страната.

Има две дъщери, в първи и четвърти клас. Обича адреналина и мотокроса, планината и спортуването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика