Александър Манолев обжалва паричната гаранция от 100 000 лева

Обвиненият в източване на еврофондове Александър Манолев е обжалвал паричната гаранция от 100 000 лева, но съдът я потвърди, съобщиха пред БТВ от прокуратурата. Удължен е срокът за внасянето й - 15 дни. Така, ако Манолев не внесе сумата в следващия половин месец, ще бъде задържан.

Бившият зам.-министър на икономиката е обвинен за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. Това е първо обвинение на високопоставен държавен чиновник във връзка със скандала "Апартамент гейт".

Манолев подаде оставка от поста и след това беше разследван заради къща за гости, строена с европари, която се оказа в негов имот, недостъпна за туристи и собственост на жена, за която от държавното обвинение изразиха съмнение, че може да е подставено лице.

Държавата наложи санкции за над 10 млн. лв. след масова проверка на къщи за гости, изградени с евросредства. В рамките на седмица са проверени над 110 обекта.

Акцията започна по заповед на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Ще бъдат проверени абсолютно всички къщи за гости, построени у нас с европейски средства. Това са над 700 проекта, като всеки от тях е финансиран с до 200 000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право