Александър Ненков в Брюксел: България ще остане остров на стабилност на Балканите

Александър Ненков, народен представител от ГЕРБ и член на управителния съвет на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, участва в срещата на Генералната асамблея на „Вилфрид Мартенс“ център за европейски изследвания, която се проведе в Брюксел.

По време на обзора на политическата ситуация в държавите, в които са ситуирани отделните фондации-членки на Мартенс център, Александър Ненков запозна асамблеята с резултатите от парламентарните избори в България и процеса на сформиране на парламентарно мнозинство и правителство.

gerb1„България ще има стабилно правителство с премиер Бойко Борисов, което ще продължи да води страната по пътя на евроатлантическата интеграция и ще я запази като остров на стабилност в трудния регион на Балканите“, заяви Ненков.

По време на срещата бе избран новият изпълнителен съвет на центъра, прие се бюджетът на организацията за следващата година и се обсъди подготовката за предстоящото събитие в Малага през юни, където ще се разгледат плановете за бъдещи публикации и проекти на организацията.

Домакините от Мартенс център представиха и резултатите от проведения в Малта конгрес на Европейската народна партия (ЕНП) в края на месец март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика