Александър Попов: Купата ни става като тази на емира

Снимка СПОРТАЛ

След като вече сме на финалите, ще се борим за призовите места“, обяви Александър Попов, президент и треньор на волейболния ЦСКА.

В дербито от третия кръг на турнира за Купата на България „червените“ отстраниха „Левски“ с 3:1. Това бе трети пореден успех за тима, като другите два са от редовния сезон на Суперлигата.

Във финалната надпревара отборите имат право да картотекират играчи, приключили с ангажиментите си в чужбина. Но според Попов този регламент опорочава турнира. „Получава се по-скоро шоу - казва той. - Ние се борим с вятърните мелници 7-8 месеца, за да дойде някой, който изобщо не е участвал в подготовката на тима. Така Купата на България се превръща в шоу като Купата на емира, в което се събират топ играчи - Хуанторена, Казийски и други звезди... Хвърля се една сума пари, а после? Публиката ръкопляска, но само за два дни.“

Треньорът обяви, че във финалите ЦСКА ще разчита само на свои играчи. А на въпрос дали тимът ще бъде подсилен от Теодор Тодоров и Теодор Салпаров, ако са свободни, Попов отговори риторично: „Те са израснали при нас и са рожби на нашия клуб.“

Битката в „Универсиада“ се игра без фенове на ЦСКА, защото домакините не успяха да спазят изискванията на полицията за сигурност. Преди това „червените“ посрещнаха „сините“ в своята зала също без публика на гостуващия отбор.

А Петър Шопов, наставник на „Левски“, призна че воденият от него тим е изиграл един от най-слабите си мачове. „ЦСКА наложи много добро темпо и нямаше как да им противодействаме“, призна той.

Същевременно националът Тодор Скримов и приятелката му Силвия Зубева ще стават родители. Красивата учителка в момента е в Милано, където любимият й има професионални ангажименти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт