Александър Сано: Най-добре се чувствам в киното

Братя Мангасарян, които се завърнаха на сцената 10 години след началото,  продължават с концертите и през есента

Мога да готвя, и то добре, но не го правя често, казва водещият на „Мама готви по-добре“

Асен Блатечки е много последователен и прецизен като режисьор, споделя актьорът

 

- Преди дни беше премиерата на новата постановка с твое участие „Смъртта на котката“ на сцената на театър „Сълза и смях“, разкажи ни малко повече за нея?

- Много хубава черна комедия от Мартин Макдона. Разказва за това колко безумия може да извърши човек без причина. Получи се много добре.

- Как дойде предложението към теб да участваш?

- Поканиха ме продуцентът на постановката в Русенския драматичен театър „Сава Огнянов“  и режисьорът Асен Блатечки. Като разбрах и кои са колегите в екипа, изобщо не се замислих.

- Какъв е Асен Блатечки като режисьор?

- За първи ми се случи да работя с него. Когато те режисира актьор, може би очакваш актьорски подход дори в постановъчната част. Съвсем не се оказа така. Асен е много прецизен и последователен в това да прокара главната идея. При това почти всичко се случи с лекота. И сега ще изрека клишето, но да, беше удоволствие да работя с него.

- В „Смъртта на котката“ на сцената се събирате едни от най-популярните актьори у нас, добре ли се сработихте, разкажи ни някоя интересна случка?

- Сега ти попита клише! (Смее се.) Това с „интересната случка“ е нещо, което ние, актьорите, никога не разбрахме. Съвсем нормален, приятен и сполучлив работен процес имахме. За мен интересна случка щеше да е, ако ненадейно, докато репетираме на сцената, беше нахлул заблудил се щраус...но не се случи такова събитие. (Смее се.) Иначе колегите ми са страхотни и като хора. За нас тази работа си е празник. Искам специално да благодаря и на всички от екипа на русенския драматичен театър, които ни помогнаха да осъществим този спектакъл. Истински професионалисти.

- Помага ли това, че с някои от актьорите сте работили заедно и в други продукции?

- Не съм се замислял... Честно казано, и с колегите ми от русенския театър Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров, с които се срещам за първи път, се сработихме идеално. А с останалите наистина съм работил през годините... а и с Бойко Кръстанов не бях работил. Така или иначе винаги е удоволствие да твориш с талантливи хора.

- Днес в ефира на Би Ти Ви се завръща и предаването, на което ти си водещ - „Мама готви по-добре“. Какво да очакваме през втория сезон?

 - Мисля, че вторият сезон ще зарадва зрителите още повече. Очакват ви приятни изненади.

- Първият сезон на предаването беше много успешен и се прие добре от публиката. Ти как се чувстваш в ролята на водещ на кулинарно състезание?

- Всъщност то е по-скоро семейно шоу с кулинарен привкус. Генерално идеята е родители и деца да се забавляват заедно и да им остане един много хубав спомен. И тъй като това се получава, аз съм много доволен и се чувствам добре.

- Ти самият можеш ли да готвиш и правиш ли го често?

- Мога, и то добре, но не готвя често, защото нямам време.

- През последните няколко месеца феновете се радват на голямото завръщане на „Братя Мангасарян“. Как дойде идеята да се съберете повече от 10 години след началото?

- В този проект всичко е спонтанно. Така се зароди, така спонтанно си дадохме и почивка и пак спонтанно решихме пак да занимаваме хората със себе си. (Смее се.). И очевидно не сбъркахме. Записахме нов мега-турбо-хит „Бай Мангау 2“, снимахме му страхотен клип (вижте го в Youtube), направихме 5-дневно турне, по време на което видяхме колко сме липсвали на публиката ни. Беше супер! Благодарим на хората, които ни дариха с енергията си.

- Разкажи ни какво се случва около групата сега, подготвяте ли нови песни или други изяви?

- Да, разбира се. През есента подготвяме нова серия от концерти. На 22 октомври ще забием на живо в Русе заедно с музикантите от High Time и мултимедийното ни шоу. Идеи никога не са ни липсвали. Скоро ще се чуе.

- Къде се чувстваш най-добре - в телевизията, в театъра или на музикалната сцена?

- Навсякъде се чувствам добре, но най-вече предпочитам киното.

- С всичките тези ангажименти остана ли ти време да си починеш, какво беше за теб?

- Невероятно, но успях. Бях за цели 8 дни със семейството си на море и това ме зареди поне до Коледа.

 

Нашият гост

Александър Сано е един от най-популярните актьори на родната сцена. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов. Още като студент играе във вариететен театър „Албена“. Следват роли в Народния театър, „Сълза и смях“, СФУМАТО, „Българска армия“, Сатиричния театър и „Независим театър“.

През 2004 г. заедно с Владислав Петров-Кулю и Силвестър Силвестров-Зюмбюла създават групата „Братя Мангасарян“, чиито хитове оглавяват редица класации. По-късно само продължава със солова кариера. Следват роли и в киното, сред които главна роля в „Тилт“. През 2011 г. влиза в ролята на Косъма в сериала „Под прикритие“, където бързо се превръща в любимец на зрителите.

От февруари е водещ на предаването „Мама готви по-добре“, чийто втори сезон стартира тази вечер.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица