Алексис Ципрас: Цялата държавна машина е впрегната в борбата с огнената стихия

„Това е труден момент за Атика, това е трудна нощ за цяла Гърция. В момента работят повече от 600 мъже и жени от противопожарната служба, подпомагани от повече от 300 противопожарни коли на три големи фронта“, заяви министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас след като бе запознат със ситуацията в Координационния център на противопожарната служба в Каландри, предава гръцката държавна агенция АНА-МПА.

Премиерът призова всички граждани „да обединят силите си, за да постигнат най-доброто“. Той отбеляза, че "всички ние трябва да бъдем в постоянна бдителност, единство и усилия, за да се справим с изключително трудната ситуация за Атика и за страната" и благодари на "всички мъже и жени, които помогнаха." Доброволци и по-специално пожарникари, мъже и жени, които успяха да спасят много животи чрез саможертвата си".

„Ние сме до тях, целият държавен механизъм е впрегнат и целта на всички ни е да ограничим катастрофалните последствия от този феномен“, заяви Ципрас.

Ръководителят на гръцкото правителство се завърна от град Мостар, в Босна и Херцеговина, заради бушуващите пожари в района на Атика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа