Алекси Стратиев посъветва шофьорите да не пътуват в края на седмицата

Водачите да се информират непрекъснато за състоянието на пътищата и по възможност да не пътуват в края на седмицата, когато се очаква влошаване на времето. Това посъветва пред „Фокус“ експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев. Той подчерта, че ако все пак пътуването е наложително, е важно шофьорите да са наясно със своите възможности и с тези на автомобила си.

„Преди всичко вече се дадоха съвети да се зареди автомобила, да бъде зареден мобилният телефон, да се информират допълнително във всеки един момент от своето пътуване, какъв е пътят по който предстои да минат, тъй като ако има такива задръстване, явно е че няма как да се премине. Препоръчително е да има вода в колата, всичките функции на превозното средство да бъдат изправни и работещи, като се започне от нагревателите на стъклата, климатиците, спирачките, гумите и други“, коментира още Алекси Стратиев.

Той добави, че водачите на тежкотоварни автомобили трябва стриктно да спазват указанията за движение и поставените ограничения, за да не се стига до инциденти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България