Алекс Алексиев: Мигрирането, което Меркел позволи, беше катастрофална грешка

„Ако германците бяха направили като Доналд Тръмп нямаше да стане това, което стана в Берлин”, коментира Алекс Алексиев пред БТВ.

„В първите 24 часа след като Тръмп обяви тази мярка, в Америка влязоха 325 хил. души, от които 109 задържани, защото имаше съмнения за тях”, допълни той.

„Масовото мигриране, което Ангела Меркел позволи, беше катастрофална грешка и до ден днешен не желаят да признаят това”, допълни Алексиев.

По думите му трябва да се противодейства на джихадистите, които влизат в Европа, като не се пускат хора без да бъдат проверявани.

„Решението на Доналд Тръмп се използва като довод във войната между леви и десни в Щатите”, каза Алексиев.

„Аз не съм най-големият симпатизант на Тръмп, не намирам политиката му за търговия качествена, както и нелепостите, които наговори за дружба с Владимир Путин и прочее”, допълни Алексиев. По думите му обаче действията не са изненадващи, защото Тръмп изпълнява своите предизборни обещания.

„Не вярвам да видим Тръмп и Путин заедно срещу „Ислямска държава”, коментира Алексиев.

Той коментира и българската следа в Австрия.

„Никак не е учудващо, че в Австрия са хванали български гражданин. Този проблем е в цяла Европа и не може само нашата страна да не допринася с това”, смята Алексиев.

По думите му е възможно нашият сънародник наистина да е надъхан с идеологията на джихадистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България