Али Хаменей: Иран иска да заличи режима в Тел Авив, а не израелския народ

Когато Техеран говори за заличаването на Израел от картата, той няма предвид масово унищожаване на населението на страната, а елиминирането на „наложения режим“, заяви върховният лидер на Иран Али Хаменей, пише вестник The Times of Israel.

„Изчезването на Израел не означава изчезването на израелците, защото ние нямаме нищо против тях“, заяви Хаменей в своя реч по време на международната ислямска конференция за единство.

„Заличаването на Израел означава, че палестинският народ, включително мюсюлмани, християни и юдеи ще могат да решат сами съдбата си и ще се отърват от неща като Бенямин Нетаняху (премиерът на Израел - бел.ред.)“, заяви Хаменей,.

Той заяви още, че ако „ислямският свят беше посветен на единството, нямаше да има трагедия в Палестина“. допълни, че мюсюлманите не могат дори да се споразумеят да не проявяват агресия един към друг.

„Не, не сме антисемити. Юдеите живеят в изключителна сигурност в нашата държава. Ние само подкрепяме хората в Палестина и тяхната независимост“, добави иранският лидер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток