Алманах разказва какво е да си рицар

Алманах разказва историята на Велик Приорат България на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим.

Събират в книга историята на Велик Приорат България, ценностите и кодекса, които членовете му следват

Деца се състезават с рисунки в мащабен международен конкурс

През 2020 г. страната ни става център на световното тамплиерство

Днес Велик Приорат България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим представя книгата “Алманах”, която разказва какво е да си рицар. Тя е посветена на 10 годишната история на Ордена в България 2008-2018 г. Книгата проследява ръкополагането на първите рицари у нас и създаването на Велик Приорат България в рамките на Международния Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. “Алманах” е книга за историята на създаването, развитието и утвърж­даването на тамплиерството в нашата страна. Включени са ценни проекти на Ордена свързани със съграждане на храмове и подпомагане на хората в беда. “Описали сме и Кодекса на тампиера, както и Седемте рицарски добродетели в оригиналния им вид още от средновековието. Книгата има за цел да даде обективна информация какво представлява тамплиерството”, каза пред “Труд” Великият Приор на Велик Приорат България акад. Румен Ралчев, който е ръководител на творческия колектив на книгата. В Кодекса са залегнали всички взаимоотношения, в които би могъл да влезе рицарят, застъпени са постулати като “Прави добро заради самата любов към доброто”.

В ход е и организираният от Велик Приорат България конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен”, като победителите ще получат стипендии на 1 юни. Тази година за първи път конкурса от национален стана международен с участието на Русия, Украйна, Македония и др. Състезанието се провежда у нас от 5 г. и в него са участвали поне 30 000 деца.

“През 2020 г. отново ще станем център на тамплиерството в света”, съобщи още акад. Ралчев. Ще се проведе Магистрален съвет - форум на който ще се обсъдят важни въпроси за Ордена. “Великите Приорати би трябвало през 10 г. да им се пада домакинство, ние ставаме домакини три пъти за същия период. Повече магистрални съвети е имало само в Португалия”, каза акад. Ралчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България