Алоизмамници - в МВР, шегува се министърът

Оборудват още патрулки с камери срещу корупция

Обмислят доброволни отряди към полицията

Не мога да проумея как толкова хора вярват на телефонните измамници. Даже си говорихме с колеги – да издирят измамниците и да ги вземат на работа в МВР щом успяват психологически да убедят възрастни хора да си дадат парите.” Това се пошегува вчера вътрешният министър Валентин Радев при представянето на приоритетите на правителството в областта на обществения ред и сигурността. После сериозно той обяви, че една от основните задачи на МВР е борбата с аломошениците. Радев съобщи, че има сформирани спецекипи в областните дирекции в Плевен, Русе и Велико Търново, които разследват измамите, тъй като апашите са предимно от тези региони. Криминалисти работят вече съвместно с колеги от Румъния, тъй като напоследък бандитите купуват оттам сим-карти.

Валентин Радев отчете и, че до момента са усвоени 57 милиона евро от отпуснатите от Европа общо 160 милиона евро за охрана на границата. Наскоро бе удължен срокът за усвояването на тези пари, тъй като имаше риск да ги загубим заради забавяне на обществени поръчки.

За борбата с корупцията в МВР е предвидено да се закупят още записващи устройства, които да бъдат монтирани в патрулките. Така всяко действие на полицаите ще бъде записвано. Отделно се предвижда увеличаване на броя на стационарните камери за контрол на пътя. Скоро ще бъде обявена обществена поръчка за закупуване на нови стационарни и преносими видеоустройства. Като следваща мярка Радев изтъкна и изграждане на видеонаблюдение във всички общини. Той обяви, че се обсъжда и създаване на доброволни отряди към полицията, които да помагат в малките населени места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право