„Ало” апаши три дни баламосвали баба в Монтана, взели й 11 500 лева

Снимка: Архив

Пенсионерка от Монтана се хвана в мрежата на телефонни мошеници, които три дни й звънели и я убеждавали, че помага на полицията да залови банда измамници. Заблудената старица събрала даже стотинките в дома си, изтеглила и спестяванията си от банка и харизала всичко на престъпниците.

„Ало” апашите позвънили на 79-годишната Грозданка К. в Монтана на 9 март. Непознат мъж се представил за лекар, а после и за служител на МВР и поискал съдействие с пари за залавянето на измамници. Същият ден вечерта, след като събрала налични средства – общо 2432 лева, бабата ги сложила в дамска чанта и ги оставила до контейнери за смет.

Разбрали, че са намерили лесна плячка, измамниците не оставили възрастната жена на мира, обадили й се пак и поискали още пари. След два дни баба Грозданка изтеглила от банка 9100 лева и по дадените указания оставила чанта с парите до рампа за скейтборд в Слънчевата градина в Монтана. Чак в четвъртък пенсионерката осъзнала, че е станала жертва на телефонна измама и подала сигнал в Районното управление на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. От началото на годината телефонните измамници са направили 9 удара в област Монтана. Миналата година телефонните измами в региона са 30.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България