Ало апаш преметна баба в Лом, че е внука й, прибра 10 000 лева

Телефонен измамник заблуди възрастна жена от Лом, че е неин внук и задигна спестените й 10 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Миналата седмица в четвъртък сутринта мъж се обадил на домашния телефон на 81-годишната Мария Й., представил се за нейния внук Деян и поискал да му помогне с 10 000 лева, за да си купи жилище в София.

Наивната старица веднага отишла в офиса на банка ДСК в крайдунавския град, изтеглила исканата сума и малко по-късно я предала на непознат, дошъл пред дома й. В неделя бабата се чула по телефона с внучката си и се похвалила със стореното. Но разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

През лятото и есента телефонните измамници бяха оставили на спокойствие област Монтана, но в последните дни атаките им срещу възрастни хора са зачестили. Миналата седмица неколцина пенсионери са подали сигнали в полицията, че са получили обаждания от апаши, които се представяли за техни близки, но те не се хванали на въдиците им.

Вероятно престъпниците ще използват края на годината, за да се опитат да приберат част от спестяванията на баби и дядовци за коледните и новогодишните празници, коментираха криминалисти. Миналата година в област Монтана са регистрирани 81 телефонни измами, а през тази година досега са 20, каза от ОД на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България