Ало измамниците в Пазарджишко с нов сценарий – искат пари за радиатори от Австрия

Снимка: Архив

Телефонните измамници, които действат на територията на Пазарджишка област, пробват да завлекат наивните си жертви с нова схема, включващ закупуване на радиатори от Австрия.

За новия сценарий алармираха от полицията в Пещера, където са получени сигнали за нея от сина на възрастна жена, която била на косъм да се прости с всичките си спестявания и 20 000 лв. за 10 австрийски радиатора по 2000 лв.

Наивната пенсионерка получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за Иван. Доверчиво възрастната жена попитала дали не е син на нейна братовчедка, при което получила утвърдителен отговор.

„Иван” разтревожено обяснил, че е поръчал 10 радиатора от Австрия, всеки струвал по 2000 лв, но за съжаление в момента бил в болница и нямало как да събере парите и да плати на фирмата. За по-сигурно с жертвата се свързал и „представител“ на фирмата, за да я увери, че трябва да осигури незабавно парите.

Бабата на мига се пременила и отскочила до местен клон на банка, където изтеглила всичките си спестени пари. За неин невероятен късмет синът й се прибрал вкъщи точно в мига, в който се била запътила към мястото, където трябвало да предаде парите. Синът веднага се усетил, че става дума за телефонна измама, и подал сигнал в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България