Ало-измамниците съвсем изнагляха, вече звънят и на кметове

Ало-измамници станаха толкова нагли, че са започнали да звънят и по кметските кабинети. Опитали се да измамят кмета на Разлог, но ударили на камък.

Чрез секретарката измамник поискал разговор с кмета като се представил за шефа на полицията. Градоначалникът Красимир Герчев обаче бил зает и само чул, че търсят човек, който говори английски език. Тъй като бил в оперативка, прехвърлил обаждането на чиновничка, говореща езика. Но тя веднага усетила измамата и отклонила искането за пари.

След това кметът звъннал на полицейския шеф и, разбира се, той заявил, че не се е обаждал за нищо.

Въпреки предупрежденията на МВР, усилията на медии и институции да информират гражданите, хората продължават да се ловят на въдицата на телефонните престъпници.

Само вчера в Пиринско две жени отново са дали пари на измамниците.

64-годишна жена от Сандански получила обаждане от мъж, представил се за полицай. Той поискал "съдействие за залавянето на телефонен измамник". За целта потърсил пари и жената оставила доверчиво плик с 1 600 лева до кофа за боклук пред жилището си.

По същия сценарий се вързала и благоевградчанка, пак на 64 години. Тя оставила до кофите за боклук сумата от 8 хиляди лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право