Ало измамници измъкнаха 9700 лв от поредни жертви

Снимка: Архив

Телефонни измами по схемите "съдействие при задържане на престъпници", разследват служители на полицейските управления в Горна Оряховица и Павликени. Потърпевшите са две жени на 77 и 81 години от двата града.

След обаждане на домашния телефон стариците били заблудени, че разговарят с полицейски служители, които им обяснили, че трябва да им съдействат за задържане на престъпници. След дадени указания по-възрастната жена от Горна Оряховица хвърлила през терасата на жилището си 2000 лв. и златни накити, а втората оставила пред входната врата на жилището си 7700 лв.

В последствие и двете разбрали, че са станали жертва на телефонни измамници и потърсили съдействие в полицията. По двата случая в съответните полицейски управления са започнати досъдебни производства.

Във вторник телефонни измамници опитали да "ужилят" и 76-годишна самотноживееща жена от Велико Търново. Мошениците и се обадили по телефона и поискали да им даде 2000 лв за спешно лечение, от което се нуждаела дъщеря и. Бабата обаче не се поддала на увещанията на злосторниците и те я заплашили, че ако не даде исканата сума, ще я намерят и ще и отрежат пръстите. Старицата подала сигнал на тел.112 и разказала за заканите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право