Аманда Сейфрид в религиозен трилър

Итън Хоук изпълнява главната мъжка роля

Религиозният трилър “First Reformed” маркира нов опит на легендарния режисьор и сценарист Пол Шрейдър да се завърне в престижното кино след няколко провала, минали под радара на индустрията. Шрейдър е работил със Скорсезе по сценариите на “Шофьор на такси”, “Разяреният бик”, “Последното изкушение на Христос” и режисьор на “Американско жиголо”.

“First Reformed” е подкрепен от компанията A24, която се специализира в разпространението на качествени независими филми.

Филмът ни среща с отец Ърнст Толер, изигран от Итън Хоук. Той е самотен свещеник на средна възраст, чиято малка църква в щата Ню Йорк се готви да чества 250-годишнината си. Някога част от мрежата за спасяването на избягали чернокожи роби, сега църквата е туристическа атракция с намаляващо паство, засенчена от по-голяма, съвременна и добре посещавана църква. Когато бременна жена (ролята се изпълнява от Аманда Сейфрид) моли отец Толер да помогне на съпруга є, който е радикален природозащитник, свещеникът попада в капан между мъчителното си минало и не по-малко отчайващо бъдеще, докато не открива изкупление във впечатляващ акт на насилие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино