Амбър Хърд обича да стреля с пушка

Актрисата има три нови филма за 2018-а

Според много съвременни философи и културни коментатори супергероите са нашата репрезентация на божественото и свръхчовешкото в една модерна епоха, лишена от религиозни образи и мотиви

Амбър Хърд е една от най-горещите млади актриси на англоезичния свят и представлява превъзходна и скандално секси експортна стока от Тексас. От просторите на огромния и добре въоръжен каубойски щат, Амбър покори върховете на Холивуд. Тя се снима от средата на миналото десетилетие и доказва себе си с малки роли в North Country и Alpha Dog. По-късно прави главна роля в All the Boys Love Mandy Lane.В личен план тя нашумя с признанието, че е бисексуална, завършилия със скандал брак с Джони Деп. Тази година тя е страшно заета и участва в три филма - “Нейният аромат”, “Гъли” и комиксовата суперпродукция “Аквамен”.

 

- Амбър, Вие сте една от звездите в комиксовия екшън “Аквамен”, който излиза в края на годината. Как се чувствате като част от супергеройската култура, която от няколко години тотално доминира комерсиалното кино?

-Да участвам в “Аквамен” беше изключително приятно приключение и преживяване. Винаги съм харесвала огромните филми с много специални ефекти, които те отдалечават от реалността и ти дават магически ключ към други и толкова различни светове. “Аквамен” е пищен и развлекателен филм, който ще допадне на много хора и аз съм сигурна, че ще се представи страшно добре в кината. Толкова много професионализъм и талант са инвестирани в този проект. Средата, декорите, атмосферата, гримът, ефектите, звуковия фон, музиката... “Аквамен” е епичен спектакъл, героична приказка, вдъхновена от древна митология. Много се гордея с моята героиня Мера. Надявам, се че тя ще стане любимка на публиката.

- Но какво се случва с по-малките филми, които остават в сянката на блокбастърите?

- Независимите, авторски филми с дълбоки психологически портрети са моя страст и са много важни, но това не значи, че аз не мога да открия очарованието в един зрелищен филм с много ефекти и визуални фойерверки. Особено когато е част от тази нова културна тенденция. Но място за качествено арт кино винаги ще има. Светът е пълен с прекрасни фестивали и кина, ориентирани към авторските произведения. Аз редовно участвам в подобни проекти и ще продължа да подкрепям смелото независимо кино.

-Какво не знаят хората за вас?

-Че съм отличен стрелец и съм израснала сред оръжия. Обичам да стрелям с пушка.

- Скандализирахте много хора с изповедите за своята сексуалност. Как се почувствахте тогава?

- Трябваше да го сторя. Когато осъзнах, че съм станала разпознаваема и имам участие във формирането на обществения разговор като лице от големия екран, реших да действам. С оглед на достъпа до медиите, с който разполагам трябваше да се запитам дали не съм част от проблема с отношението към хората с различна сексуалност. Милиони здраво работещи и плащащи данъци американци са лишени от права и не се чувстват равни със своите съграждани. Човек трябва да се замисли какви са факторите това да бъде така. Много хора ме предупредиха, че като кажа, че съм бисексуална и ще бъда третирана по-зле в Холивуд. Вече нямало да ме приемат като класическа красавица, подходяща за главни женски роли. Но аз трябваше да рискувам и да говоря. Това е моят живот. Иначе аз нямам никакъв проблем с бисексуалните връзки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта