Американка напусна съпруга си, защото той подкрепя Доналд Тръмп

Гейл МакКормик, 73-годишна американка, се раздели със съпруга си след неговия избор да гласува за Тръмп на президентските избори в САЩ миналата година, съобщава Independent.

МакКормик е пенсиониран затворнически надзирател от Калифорния и описва себе си като "демократ, който клони към социалист". Тя била потресена, когато съпругът й споменал по време на приятелски обяд, че смята да гласува за Тръмп.

"Напълно ме шокира идеята, че той може да гласува за Тръмп", казва МакКормик, която не си е и помисляла да напусне съпруга си - консервативен републиканец, преди да се почувства "предадена" от подкрепата му към Тръмп. "Почувствах, че се самозаблуждавам... осъзнах колко много съм свикнала да приемам неща, с които никога не бих се съгласила, когато бях млада".

Проучване на Reuters/Ipsos за периода 27 декември - 18 януари, показва, че процентът на хората, които са се карали със семейството си или приятелите си заради политика, е скочил на 39% в сравнение с 33% за месец октомври.

Цели 16% от респондентите казват, че са спрели да разговарят с членове на семейството си или със свои приятели, заради изборите. Други 13% са прекратили връзка с член на семейството си или с близък приятел след избирането на Тръмп.

"Хората не вярваха, че Тръмп може да победи Хилъри. Сега им е трудно да се приспособят... и на мен ми беше много трудно", казва 25-годишният шофьор Роб Брънело.

Белият дом не отговори на молбата да коментира резултатите от проучването.

Много от конфликтите се случват в социалните мрежи. 17% от респондентите са заявили, че са блокирали член на семейството или приятел след изборите.

Въпреки тези резултати обаче, около 40% от респондентите не са се карали с близките си по време на и след изборите.

В крайна сметка, съпругът на МакКормик променил мнението си относно Тръмп, но тя вече била решила да продължи живота си сама. Наскоро тя се установила самостоятелно в Белингам, Вашингтон.

Междувременно в Сейнт Чарлз, Мисури, Денис Конър, който подкрепя Тръмп, казва, че избягва конфронтация с двамата си братя и сестра си, които подкрепят Клинтън. Неговият съвет: "Не говорим за политика!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка