Американската мечта става кошмар с Мат Деймън и Джулиан Мур

Американската мечта става кошмар с Мат Деймън и Джулиан Мур

Новият режисьорски опит на Джордж Клуни “Suburbicon” беше съсипан от критиците след премиерата си по време на фестивала във Венеция, но все пак не стана чак такава катастрофа като предишния му филм – монументалния провал “Пазители на наследството”. Клуни определено се излага като режисьор и това се случва на фона на прогресивно истеричната му политическа активност и тежките анти-Тръмп изцепки. С новия си филм той се опитва да направи сатира на “бяла, расистка Америка”, но явно и този път не му се е получило.

джулиан мур

Като цяло филмът е от поджанра на трилърите, в които Американската мечта става кошмар. В главните роли са Мат Деймън и Джулиан Мур, а сценарият е на братята Коен, което за пореден път ни показва, че когато те не режисираст собствения си материал резултатите са плачевни.

Ето и официалния синопсис: “Историята се развива в мирно, идилично предградие – емблема за “образцов семеен живот” в Щатите в края на 50-те години на ХХ в. Семейство Лодж са едни от обитателите в тази спокойна общност, но под привидната тиха повърхност се крие бурна и ужасна реалност. Главата на семейството Гарднър Лодж (Деймън) трябва да се движи из тъмните кътчета на града, изпълнени с измама, предателство и насилие. Това е приказка за много несъвършени хора, правещи много лоши избори…”

28_4

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино