Американска бойна техника изгоря на учение в Латвия

Международните учения Swift Response-2018, които се провеждат на полигона „Адажи“ край едноименното населено място в Латвия, бяха временно преустановени заради пожар, съобщава руският вестник „Взгляд“.

Упражнението е включвало разтоварването на повече от 500 военнослужещи от 82-ра въздушна дивизия на САЩ и военно оборудване от осем военни транспортни самолета С-17, но по време на операцията едно от транспортни средства е пламнало.

Според говорителя на Министерството на отбраната на Латвия Майрити Сенкевицини при инцидента няма пострадали, но по-нататъшното продължаване на учението е спряно от съображения за сигурност.

От редакцията подчертават, че това е третият подобен инцидент в Балтийския регион за последната седмица. В четвъртък, в резултат на катастрофа с четири БТР-а пострадаха 13 американски военнослужещи. Ден по-късно БТР „Страйкър“ се вряза в дърво, при което пострада един войник.

Ученията Swift Response-2018 се провеждат в Европа с участието на десантчици от САЩ. Тази година те са планирани за периода от 7 до 15 юни, като в тях са задействани около 2,3 хиляди участници от седем страни от НАТО и партньори на Алианса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа