Американският университет в Благоевград пак има нов президент

Снимка: Уикипедия/ архив

Американският университет в Благоевград има назначен нов временно управляващ президент. След близо една година управление, досегашния президент Страци Кулински е отстранен. Вероятно причината е,че той не е стабилизирал финансово учебното заведение, което изпитва трудности. Но от пресцентъра на АУБ не обясняват причините за назначаването на нов президент.

Д-р Стивън Съливан е  новия временно управляващ частното учебно заведение.

Д-р Съливан е член на АУБ от 19 години и е заемал длъжности като преподавател, декан и първи заместник-ректор по академичните въпроси.Има  докторска и магистърска степен по икономика от Усконсински университет, Мадисън, и бакалавърски степени по икономика и политически науки от университета Райс.

„Настоятелството на АУБГ с радост приветства д-р Съливан на поста вр. изп. дл. президент“, каза д-р Иван Манев, председател на Настоятелството. „Той познава добре АУБГ и ще допринесе за развитието на университета със своите компетенции по академичните въпроси. Той е високо уважаван член на нашата общност. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа“.

Президент Съливан каза: „За мен е изключителна чест, че съм избран да поема временно ръководството на АУБГ в този важен момент от неговото развитие, и високо оценявам доверието, което ми гласува Настоятелството. Уверен съм, че мога да разчитам на подкрепата на цялата университетска общност, за да работим заедно за напредъка на АУБГ“, се казва в съобщението на учебното заведение.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България