Американски адмирал в оставка поиска Тръмп да отнеме достъпа му до класифицирана информация

Американският адмирал в оставка Уилям Макрейвън поиска от президента на САЩ Доналд Тръмп да отнеме и неговия достъп до класифицирана информация.

В отворено писмо, публикувано от в. "Вашингтон пост", бившият ръководител на специалните сили на САЩ, ръководил операцията по ликвидирането на Осама бин Ладен, се обяви в защита на бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, чийто достъп до класифицирана информация беше отнет.

"Малко американци са направили повече от Джон за защитата на тази страна", подчертава Макрейвън. "Това е човек с изключителна почтеност, чиято честност и морал не са били поставяни под въпрос, освен от тези, които не го познават", добавя той.

"Ще смятам за чест да отнемете и моя достъп до класифицирана информация, за да мога да добавя името си към списъка на мъжете и жените, критикували вашето управление", подчертава адмиралът в оставка.

"Както повечето американци, когато заехте президентския пост, аз се надявах, че ще се окажете на висотата на положението и ще станете лидерът, от който нашата страна се нуждае", заявява Макрейвън, обръщайки се към Тръмп. "С вашето поведение вие ни злепоставихте пред децата ни, унизихте ни на международната сцена, и най-лошото, разделихте ни като нация", добавя адмиралът в оставка.

Самият Бренан заяви, че според него предизборният щаб на президента Доналд Тръмп се е наговарял с Русия. В статия, публикувана вчера във в. "Ню Йорк таймс", той се позовава на съобщения в медиите, които според него доказват, че отричането на такова сътрудничество от страна на Тръмп е невярно. Единственият въпрос е дали наговарянето е било престъпление, смята бившият директор на ЦРУ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка