Американски военен пенсионер жадува българката в интернет

Приложенията за смартфони възраждат виртуалната любов

Приложения за запознанства и секс почти изцяло изместиха традиционните методи за срещи и започване на връзка. Хиляди българи използват ежедневно платформите като Tinder, Badoo, OkCupid, SpeedDating и др., чрез които опознаването на нови хора става без губене на излишно време и напълно безплатно. Подобен тип апликации добиват все по-голяма популярност по целия свят, но най-използвани и актуални у нас са Tinder и Baboo.

Проверка на „Труд” показва, че при виртуалните свалки при мъжете най-вървежни са зрели дами, които в описанието на профилите си се хвалят със завиден опит в срещите и любовта.

При жените опитът също има значение, обаче представителките на нежния пол обръщат голямо внимание и на социалното положение и интелигентността на избраника им. Един от най-срещаните мъжки типажи в сайтовете и приложенията за запознанства е „американски военен пенсионер”. Такава квалификация „автоматично” гарантира задокеански партньор, който е смел, улегнал и има стабилен държавен доход – средната пенсия при американските солджъри след 20 години служба е 22 000 долара на година, според сайта www.thebalance.com.

За съжаление този факт е известен и на интернет измамниците. Десетки български дами са станали жертва на злоупотреби, свързани именно с фалшиви американски военни герои.

Според статистиката, публикувана на официалния сайт на Tinder от пускането му на пазара през 2012 година до този момент са се „свързали” над 20 милиарда двойки от 196 държави, като броят им расте с поне 26 милиона на ден. От тях, около 1,5 милиона прерастват в срещи на живо.

По данни на компанията GlobalWebIndex само около 54% от потребителите на сайта за запознанство и секс са необвързани, а малко под 1/3 от тях са заявили, че са във връзка, но въпреки това търсят виртуалната компания на непознати.

Сред основните причини за успеха на Tinder в сферата на приложенията за запознанства и секс е сравнително лесният начин за използването му. Регистрацията се осъществява с фейсбук профил, но това не означава, че всичките ви приятели в социалната мрежа ще разберат за вашия акаунт в приложението. Търсенето на партньор става единствено чрез снимки, а идеята да се използват фейсбук профилите е направена за улеснение на потребителите в избора на снимки, както и да получават предложения за „свързване” от хора, които се намират в близост до тяхното местоположение и споделят подобни интереси. Контактът между двама души в мрежата се осъществява, ако и двамата отбележат, че се „харесват”. Тогава системата дава възможност те да си пишат и създава чат между тях.

В страната обаче в продължение на няколко години социалната мрежа Badoo държеше първото място в класацията за най-сваляни приложения за виртуални свалки. Платформата има за основна цел да предоставя на своите членове възможността да се срещнат с нови момчета и момичета в същия географски район. Приложението включва няколко функции на големите социални мрежи като фейсбук, но приоритет е да предложи на потребителите игри и инструменти за получаване на внимание и разширяване на своите социални кръгове.

Различните видове потребителки - от наскоро разведени до прикрити жрици на любовта

В света на приложенията пък най-активните и предпочитани дами са „скучаещи домакини с едно или две деца”, „наскоро разведени или приключили дълга връзка, готови да се позабавляват с непознати” и „прикрити жрици на любовта, дегизирани като златотърсачки”.

Дамите на възраст между 29 и 36 години, които имат едно или повече деца, са сред най-разпространените женски персонажи в приложения за запознанства като Tinder и Baboo. Те са семейни, отегчени от ежедневието си и откровено изтощени от битовизмите у дома. Семейната жена търси разнообразие в мрежата – отдушник от екзистенциалния си бит. В най-общия случай тя се регистрира, за да открие нови приятели или хора, с които просто да си приказва за това-онова. Семейната дама обаче е предпазлива. Тя рядко се хвърля в авантюри и определено не търси секс за една вечер. Нейният профил най-често е илюстриран със снимки, в които лицето е скрито, за да се запази анонимността й.

Разведени или наскоро приключили дълга връзка са другите популярни профили в апликациите за запознанства. Те отскоро са започнали да осъзнават свободата си. Нямат намерение да се впускат в нови сериозни връзки, а по-скоро предпочитат забавленията за една вечер. Такъв тип самотни жени търсят конкретни мъже, за да запълнят интимната празнота. Има сериозен опит в леглото и предпочитат по-зрелите господа, които могат да покрият високите им изисквания в любовта.

От няколко години насам се наблюдава тенденцията „най-древната професия” да се практикува по осъвременен начин – чрез приложенията за запознанства. Жени от различни възрастови групи предлагат най-разнообразни еротични услуги срещу заплащане. Това може да включва разкрепостен видеочат с леко разголване, видове масажи с „щастлив край” или срещи на живо, включващи „пълната програма”. По-неопитните жрици на любовта слагат в профилите си анонси от типа „Търси спонсорство” или просто „Подпомагане”. Те се категоризират като златотърсачки, защото за останалите сексът е просто бизнес.

По-неопитните представителки на нежния пол на възраст между 18-22 години също са често срещани в сайтовете и приложенията за запознанства. Те целят да открият по-зрели и опитни от тях мъже, от които да се учат в изкуството на любовта. Младите момичета обаче са откровено взискателни. Те се придържат към строги стереотипи. Искат мъж мечта, който да притежава добро финансово състояние, атлетичен и с външен вид на модел.

Пълно е със сексманиаци

Tinder и всякакви подобни приложения за запознанства са пълни със сексманиаци, които искат авантюри за по една вечер. Това споделят млади потребители на апликациите за запознанства пред „Труд”, които са качили платформите на телефоните си, с цел да увеличат социалните си контакти или в опит да забравят бивше гадже, с което са имали дългогодишна връзка. По думите им мъжете са по-активни и агресивни в поканите за секс, но немалко са и представителите на нежния пол, които не крият желанията си за бърза авантюра. „Обикновено още от комуникацията в чата можеш да познаеш дали човекът, с когото си пишеш, има намерение за по-сериозна връзка или търси еднократна забежка. Ако много скоро се стигне до първа среща, тя обикновено завършва със секс”, обясняват „ветераните” в Tinder и Baboo.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии