Американски правозащитник се запали в знак на протест срещу замърсяването на околната среда и използването на изкопаеми горива

Снимка: Архив

Известен защитник на правата на гейовете почина, след като се запали в нюйоркски парк като протест срещу замърсяването на околната среда и използването на изкопаеми горива. Това съобщи ДПА, позовавайки се на местни медии.

Тялото на Дейвид Бъкъл е било намерено вчера рано сутринта в Проспект парк в Бруклин. Той е оставил бележка в количка за пазаруване и е изпратил съдържанието й в имейл до вестник "Ню Йорк таймс", съобщи изданието. "Замърсяването разрушава планетата ни и постепенно я прави негодна за живот, въздействайки на въздуха, почвата, водата и климата", казва той в имейла си. "Повечето хора на планетата сега дишат въздух, който е нездравословен заради изкопаемите горива, и за мнозина резултатът е преждевременна смърт. Моята преждевременна смърт, причинена от изкопаеми горива, показва какво си причиняваме", пише той още. Бъкъл обяснява, че иска смъртта му да подтикне хората да възприемат по-активна позиция по тези проблеми.

Полицията потвърди пред ДПА, че в парка е намерено тяло на шейсетгодишен мъж, който се е самозапалил, но не бе в състояние да потвърди съдържанието на писмото му.

Бъкъл е адвокат, известен защитник на правата на хомосексуалистите, работил е и като юридически съветник в организация, която се бори за правата на гей общността, участвал е в кампании, свързани с екологични каузи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка