Американски прелести с размер XXL в тежка категория

Пред водача има 38 инча извити OLED екрани, пътниците слушат звук от 36 тонколони

Още не е ясно дали моделът ще се продава в Европа

Размерът има значение за американците и поради тази причина новият Cadillac Escalade е станал още по-голям и внушителен. Този модел е същински гигант в дългия си вариант (5,77 м), но и стандартната версия (5,38 м) изглежда повече от респектиращо. Особено за европейските пътища и потребители, тъй като габаритите на луксозния SUV наистина са грандиозни.

С височината си от 1,94 м новият Escalade ще хвърли сянка върху много състезатели по волейбол и баскетбол, а товарният му капацитет достига 3585 л при сгъване на втория и третия ред седалки. Мястото в кабината в новия модел е още повече, като увеличението на пространството в областта на краката на втория ред е с 68%, а на третия ред – с 40%. Тези стойности се отнасят за стандартния вариант, а при дългия са още по-фрапантни.

Макар че е пораснал на размери, големият SUV на Cadillac тежи няколко десетки килограма по-малко заради новата олекотена платформа. Намаленото тегло се отразява благоприятно върху динамиката и разхода на гориво. Моделът ще предлага на купувачите избор между два двигателя. Единият е класически американски V8 с атмосферно пълнене от концерна майка General Motors, който генерира мощност 420 к.с. и въртящ момент 620 Нм от работен обем 6,2 л. За първи път Escalade ще бъде оборудван и с редови 3,0-литров дизелов мотор с ресурс от 277 к.с., чийто въртящ момент ще бъде колкото на по-големия бензинов V8 агрегат.

И двата двигателя стандартно са свързани с 10-степенна автоматична трансмисия, която се вгражда и в други големи SUV-ове на General Motors като Chevrolet Suburban и GMC Yukon. Купувачите избират дали предаването на тягата да бъде към задните или към четирите колела. Серийно Escalade разполага със специално оборудване за теглене на ремарке, както и с ефектни 22-инчови джанти.

Външният дизайн е съществено променен в сравнение с досегашния модел. Визията е още по-помпозна с величествена хромирана решетка и много тесни фарове. Задните светлини остават във формата на тънки вертикални LED линии. Интериорното обзавеждане е луксозно и технологично. Това е първият автомобил, който предлага дигитален кокпит с общ диагонал на цифровата повърхност 38 инча. Инженерите на Cadillac са комбинирали три отделни екрана от левия край на таблото до мястото на пътника отпред. Всички монитори са извити и работят с технология OLED, като осигуряват висока плътност на пикселите като на 4K телевизор.

Около шестте индивидуални седалки в салона са инсталирани 36 тонколони, които произвеждат кристално чист и мощен саунд с помощта на три усилвателя. Силата на звука може да се регулира независимо на всеки ред седалки. Аудиосистемата е оборудвана с микрофони, за да служи и за по-лесна комуникация между пътниците отпред и отзад. Навигационните карти изобразяват маршрута с елементи от добавена реалност. Най-интересната новост в Escalade е системата за автоматизирано движение, която функционира по 200 000 мили от пътната мрежа на САЩ. В тези отсечки водачът може да си почива и да остави електрониката да управлява автомобила на базата на данни от GPS, камери, радари и сензори, включително да извършва автоматични изпреварвания и престроявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили