Американски разрушител акостира във Варна

Американският боен кораб “Рос” е на неофициално посещение във Варна. Целта на визитата е подобряване на сътрудничеството и оперативната съвместимост със съюзниците от НАТО. Ескадреният миноносец е участвал в редица операции в международни води, информира БНТ.

Разрушителят “Рос” e сред бойните кораба от състава на Военноморските сили на САЩ, които носят ракети “Томахоук” на борда си. Корабът многократно е посещавал акваторията на Черно море.

"Откакто съм на борда на кораба, при навлизането ни в Черно море, не сме имали провокации", kaza капитан II ранг Дейвид Коулс, командир на USS Ross.

Екипажът е 300 души. Корабът е с дължина 154 метра и може да се отбранява при атаки по вода, под вода и по суша.

"Също така имаме и големи способности за ракетна самоотбрана при атака от други бойни машини", обясни младши лейтенант Дрейк Дейвис.

Командирът на американския военен кораб капитан II ранг Дейвид Коулс се е срещнал с командира на българските ВМС контраадмирал Митко Петев. Програмата му във Варна включва посещение на музеи в града. Предвидени са и две футболни срещи между отбор от екипажа на кораба и от Военноморското училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България