Американски режисьор обвини македонски митничари в грабеж

Снимка: Архив

Американският режисьор на документални филми Рик Рей твърди, че неговото оборудване е било ограбено на македонската граница и че митническите служители са го задържали и изпратили в съда в Скопие, където той е трябвало да плати глоба, предава Balkan Insight.

Всички тези действия на македонските власти били продиктувани от грешна предпоставка от тяхна страна, че Рей не е декларирал въпросното оборудване.

„Във всички случаи, когато е налице основателно подозрение за злодеяние, ще бъдат предприети необходимите мерки“, коментира случая заместник-директора по професионални стандарти на македонските митници Игор Якимовски.

Американският режисьор Рик Рей обаче добавя, че той не е единственият турист, третиран по този начин на граничния пункт при македонското село Меджитлия.

„Както разбрах, на някои по-усамотени пътища из Македония, корумпирани митничари провеждат агресивни набези над превозни средства, за да вземат дронове и други луксозни стоки за препродажба. Колите на туристи и колите с регистрационни номера от държави в Европейския съюз изглежда са специално набелязвани“, твърди американският създател на документални филми във видео, заснето заради случилото му се в западната ни съседка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят