Американци снимат филм за албанската мафия в Мелник

Живописният град Мелник и близкото село Хотово се превърнаха тези дни в снимачна площадка, където се снима най-новата американска филмова продукция „Лазарат“. Специално за снимките пристигна и световно известния актьор Арманд Асанте. Продукцията е наела и трийсетина местни жители за масовките. Гърмежи и преследвания се снимат тези дни , което предизвика огромен интерес сред жителите.

Филмът „Лазарат“ разказва за битката между мафията и полицията. Като цяло действието се развива в Албания, затова и името на продукцията носи името на  село Лазарат, известно като меката на канабиса.

Реално филма отразява действителни събития.

В реалността село Лазарат, което наброява около четири хиляди жители, се смята за едно от най-богатите в Европа.

В селото се обработват около 10 000 декара марихуана. Продажбата на тази дрога осигурява приходи в размер на около 300 милиона евро годишно.

Производителите на марихуана са организирани до съвършенство - най-вече що се отнася до търговията с наркотици.

Организирани мрежи за трафик на незаконната стока действат в селото, където се събира и опакова продукцията, която след това се пласира в различни европейски страни.

Първи и основни получатели на дрогата са Гърция и Италия. Приходите от пласирането на наркотика от първа ръка са много високи, но пазарната цена на стоката се утроява, когато тя се предлага на втора ръка.На вътрешния пазар дрогата се пласира безплатно.

В продукцията участват, освен американски актьори, също така руски и албански актьори. Има и няколко звезди от българското кино. Снимачният екип специално благодари на кметовете на Мелник и Хотово за съдействието.

Актьорите са били   впечатлени от красотата на Мелник и от гостоприемството на местните жители. Снимачният екип използва за декор и красивата Кордопулова къща, снимките ще продължат до петък.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони