"Американ Еърлайнс" закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на "Еърбъс"

Снимка: Уикипедия

"Американ Еърлайнс" (American Airlines) ще се превърне в първия авиопревозвач от САЩ, който ще поръча 50 машини от най-новия модел самолети на "Еърбъс" (Airbus) - A321XLR, съобщиха медиите в сряда, позовавайки се на източници, запознати с въпроса, предаде БНР.

Сделката за самолети A321XLR, която беше обявена в сряда на Парижкото авиационно шоу, е първата, пир която американска компания ще закупи най-новия европейски пътнически самолет, чийто дебют беше в началото на седмицата.

"Американ Еърлайнс" ще трансформира предишната си поръчка за самолети Airbus A321neos в поръчка за по-големите и с повече способности самолети от модела A321XLR.

Нито от "Американ Еърлайнс", нито от "Еърбъс" пожелаха да разкрият финансовите условия на сделката, но президентът на American Airlines Робърт Исъм посочи, че цената ще бъде по-голяма от първоначално договорената за моделите A321neo.

Сделката ще бъде втората по големина за европейския производител в рамките на деня, след като австралийският превозвач Qantas също коригира досегашната си поръчка, включвайки 36 самолета A321XLR.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка