Ампутираха крак на единия от спасените играчи на "Чапекоензе"

Резервният вратар на "Чапекоензе" Джаксън Фолман загуби единия си крак, след като лекарите в болница "Сан Хуан де Диос" в Богота го ампутираха, за да спасят живота му. Фолман е единият от само тримата оцелели футболисти при самолетната катастрофа с бразилския тим. Той беше транспортиран в столицата заради сериозността на травмите си.

Също от там потвърдиха смъртта на другия вратар Данило, за когото имаше противоречиви информации през последните часове.

Така, към 18:30 часа наше време, жертвите са 75 от общо 81 пътници. Освен Данило при катастрофата живи бяха намерени играчите Нето, Фолман и Алан Рушел, един журналист, един техник на самолета, една от стюардесите и един масажист, който е издъхнал на път за болницата.

Сред загиналите е бившият играч на ЦСКА Филипе Машадо.

Заради силен дъжд акцията по издирването на оцелелите беше прекратена за няколко часа през нощта, но след изгрева на слънцето беше подновена. Точно тогава са били открити Нето и техникът. Футболистът обаче е в много тежко състояние.

На борда са били 22 футболисти, 21 журналисти, треньори, помощен персонал, както и трима гости на клуба.

Списък на футболистите на борда: Данило, Фолман, Хименес, Денер, Алън Рушел, Карамело, Марсело, Фелипе Машадо, Тиего, Нето, Жосимар, Жил, Сержио Маноел, Матеус Битеко, Клебер Сантана (бивш играч на Атлетико Мадрид), Артур Мая, Кемпес, Ананиас, Лукас Гомес, Тиагиньо, Бруно Ранхел, Канела.

Както е известно вече, преди няколко часа самолет със 72 души на борда и 9 души екипаж, сред които и членовете на бразилския футболен отбор Чапекоензе, се разби над Антиокия (Колумбия) малко преди приземяването си на летището в Меделин. Предполага се, че пилотът нарочно е изпуснал горивото точно преди падането, за да не се стигне до експлозия на земята.

Полетът е бил чартърен и е пътувал от Виру Виру (Боливия). Предполагаемата причина за падането на самолета е електрическа повреда. Самолетът е паднал в планинска местност извън града, което затруднява спасителните операции.

Тимът на Чапекоензе е трябвало да играе в Меделин с местния Атлетико Насионал в първия финал за Копа Судамерикана (б.а еквивалент на Лига Европа, но с право на участие на тимовете, които се състезават в Копа Либертадорес) на 1 декември, а срещата-реванш бе за 8-и декември, като феновете на бразилците се надяваха това да е датата, която ще донесе на клуба първи важен трофей в историята му.

Междувременно всички мачове под егидата на КОНМЕБОЛ бяха спрени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка