Аналитична прогноза за времето по Bulgaria ON AIR

Климатолозите доц. Георги Рачев и Симеон Матев стават част от екипа на телевизията

Нестандартна и аналитична прогноза за времето има за цел да предложи на публиката Bulgaria ON AIR. От 22 януари част от екипа на телевизията стават климатолозите доц. Георги Рачев и Симеон Матев, които ще представят информация не само за времето през седмицата и уикенда, но ще дават и подробни анализи за природните явления и бедствия по целия свят. От понеделник до неделя във всички емисии на новините ще има специално време за времето, в което прогнозата ще представят и водещите Йоана Недева и Виолета Манчева.

„Отделяме в нашия ефир специално време за времето. Животът на съвременния човек на пръв поглед изглежда много по-независим от природните явления, в сравнение с хората, например, от преди век. Но това е само на пръв поглед. Представете си един ден със силни магнитни бури и без интернет... Във време за времето по телевизия Bulgaria ON AIR ние ще се стремим не просто да информираме, а и да търсим връзките между причини и следствия“, каза Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR.

Всеки четвъртък от 18.30 часа в централната емисия на Новините ON AIR зрителите ще имат възможност да се информират от специален научен консултант в лицето на изтъкнатия преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология доц. Георги Рачев.

Той ще представя не просто какво ще бъде времето у нас, в Европа и по света, а ще разяснява в дълбочина как то се отразява на живота ни: защо цената на виното ще скочи в световен мащаб след бедствията в Калифорния, защо една буря в Китай може да въздейства на цената на хляба или какво значение има затварянето на озоновата дупка за летния туристически сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл