Анархистите от „Рубикон“ нахлуха в сградата на австрийското посолство в Атина

Най-малко 10 души, членове на анархистката група на Рубикон, нахлуха в посолството на Австрия и са хвърляли листовки (видео вижте тук). Малко по-късно в съобщение публикувано в интернет анархистката група пое отговорността за атаката и обяви, че "австрийският народ го поиска, неолиберализмът го превърна в реалност. И така приветствахме новата ера на трудовите права на 21-ви век, която идва да определи пътя на постигнатото досега. Но да вземем нещата малко от самото начало.

Австрия исторически винаги е била един от главните герои в европейските конфликти, или в миналото като Австро-Унгария през Втората световна война като една от силите на Оста. Интеграцията на страната сред силите на Третия райх е било по-скоро очаквана, тъй като историята на фашистките партии в страната съществува отдавна. Нека не забравяме, че архитекта на нацизма Адолф Хитлер е с австрийски произход. Това, което искаме да кажем, е, че нищо не се случва на случаен принцип. Всеки, който забрави историята си, е обречен да я преживее. Така и австрийците избраха да дадат предимство на коалиционното правителство на Консервативната Народна партия на 31-годишния Себастиан Курц и на националистите от Партията на свободата".

Припомняме, че преди два месеца членове на същата група хвърлялиха листовки в къщата на австрийския посланик в Гърция Андреа Икич-Бон, намираща се в северните предградия на Атина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа