Ангела Меркел: Още не е време за отмяна на санкциите срещу Русия

"Още не е време за отмяна на санкциите срещу Русия, но въпросът може да бъде включен в дневния ред." Това каза канцлерът на Германия Ангела Меркел, предаде ТАСС, позовавайки се на нейно интервю за телевизия ARD.

На въпрос дали не е дошло време за анулиране на санкциите, Меркел отговори:  „Отчитайки реализирането на Минските споразумения, за съжаление не. Но ако напредваме в реализирането на Минските споразумение, то това, разбира се, ще се окаже в дневния ред“, отбелязва тя.

Меркел допълва, че подкрепя идеята на външния си министър Щайнмайер за възобновяване на контрола върху оръжията.

Германският канцлер разкритикува страните в Европа, които казват, че няма да приемат мюсюлмански бежанци. Tя изрази надежда, че страните от ЕС ще постигнат съгласие по най-трудните въпроси, свързани с мигрантската криза, един от които е как по-справедливо да бъдат разпределени кандидатите за убежище сред 28-те членове на съюза, предаде Асошиейтед прес.

Меркел каза, че всяка страна трябва да даде своя принос и не изключи възможността на някои от тях да бъде позволено да приемат по-малко имигранти, ако имат по-голям финансов принос. "Как точно ще се балансират нещата, остава да видим", каза германският канцлер.

Тя повтори позицията си, че блокирането на бежанци заради тяхната религия е грешно.

"Онова, което продължавам да мисля, че е грешно, е, че някои казват: Не желаем мюсюлмани в страната си независимо дали са в хуманитарна нужда или не. Ще продължим да обсъждаме това", добави Меркел.

Меркел направи коментара си след серията от срещи, инициирани от Берлин, с европейските лидери за изясняване на позициите по бежанската криза и бъдещето на Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия