Ангела Меркел се закани повече да не използва прочутата си фраза "Ние ще се справим"

Снимка: Архив

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел вече не иска да използва прочутата си фраза „Ние ще се справим“, която произнесе за първи път на митинг  през август 2015 г., точно в разгара на бежанската криза в Европа.

„Тази фраза е част от политическата ми работа, защото съм уверена, че сме силна страна, която и от тази фаза ще излезе още по-силна. Но понякога ми се струва, че в нея се чува прекалено много, затова бих предпочела повече да не я използвам, тъй като тя стана своего рода мото, една почти празна фраза“. Това каза Меркел  в навечерието на местните избори утре в Берлин в интервю за в. „Вирчафтсвохе“, цитирана от ТАСС.

Според социолозите на изборите в Берлин Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел може да получи най-много около 20% и ще остане на трето място.

Това може да се отрази върху популярността на управляващата коалиция и на самия канцлер след неотдавнашното поражение на партията на Меркел в родната за канцлера провинция Мекленбург-Предна Померания. Там ХДС отстъпи на трето място след дясната „Алтернатива за Германия“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа