Ангела Меркел с една и съща туника повече от 20 години (СНИМКИ)

Всеки има в гардероба си няколко любими дрехи, с които не може да се раздели... Някои от тях пазим с години, просто защото ни стоят добре, а други - защото притежават сантиментална стойност и са свързани с определен хубав момент от миналото, който сме изживели, носейки ги.

Германският канцлер Ангела Меркел също има такъв тоалет, който от време на време сваля от закачалката и облича за различни поводи. Става въпрос за шарена сатенена туника, наподобяваща кимоно, която е купила преди повече от 20 години.

Светлосинята дреха с 3/4 широки ръкави и с десен от начупени цикламени и виолетови ленти, както и жълти ромбове, Меркел слага за първи път на официално събитие през 2002 г., макар според "Дойче веле" да е закупена преди това. Тогава се появява с нея на музикалния фестивал "Вагнер" в германския град Байройт. По-късно отново решава да я облече през 2008 и 2017 г., като само преди дни пак се спира на същия тоалет.

Още през 2014 г. немският таблоид "Build" забелязва повторението на облеклото и пише цяла статия, която носи заглавието "Нашият канцлер остава верен на себе си". Mедията обяснява още, че за разлика от повечето известни личности, които заемат тоалети от дизайнери, Меркел купува дрехите си сама, затова многократно се появява облечена по един и същи начин.

Тогава вестникът дори определя туниката на Ангела като символ на немската практичност, а в друга статия закачливо се уточнява, че дрехата е на достатъчно години, за да може "сама да си купи бира". Извън кръга на шегата, жителите на Германия адмирират канцлера за нейната постоянност.

А повторението на тоалети не е чуждо за никого, дори и за холивудските звезди. Понякога те дори се появяват на събития в дрехи, обличани от други известни личности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл