Ангелкова: ГЕРБ е единствената партия, отделила голямо внимание на туризма

При редовно правителство ще инициираме законодателна промяна - договорите с големите международни туроператори да се сключват съгласно българското законодателство и то да бъде приложимо. Това заяви Николина Ангелкова, министър на туризма във второто правителство на Бойко Борисов, по време на регионална кръгла "Нов етно, СПА, религиозен и културен туристически продукт в общините от Рилското корито" , която се проведе в Кюстендил.

1img_0559Участие в дискусията взеха водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин и кандидати за народни представители от областта.

Водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова посочи, че ще работи за съвместни проекти между Дупница, Кюстендил, Червен бряг, Костинброд , Дойчин, Самоков, Сапарева баня и Белчин баня, които да популяризират културното и историческо наследство. "По този начин ще се привличат много повече туристи в региона", каза тя.

"ГЕРБ единствената партия, която е отделила такова голямо внимание на сектор „Туризъм" в политическата си програма. Притеснена съм, че другите партии нямат визия за развитието на туризма", заяви Николина Ангелкова. Тя изтъкна, че за две години министерство на туризма е постигнало рекордни за България резултати и по брой чуждестранни туристи, и по приходи за страната.

3img_0549„Затова и в политическата програма сме заложили да рекламираме всички видове туризъм. Заложили сме на реклама и маркетинг, което означава много повече средства за реклама", отчете Ангелкова. Тя посочи, че в следващ управленски мандат на ГЕРБ ще бъде заложена програма за туристическа инфраструктура и социализация . По думите й , чрез плана ще се финансира изграждането на инфраструктура, свързана с туристическите обекти и курорти, за които не е осигурено друго финансиране.

„Освен за балнео и СПА туризъм е много важно да помислим за използването на минералната вода и за отопление. Разработването на такива проекти, също е включено в нашата програма, за да можем максимално да се възползваме от това което ни е дала природата в България", добави Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика