Ангелкова: Няма да допуснем нарушения в „Лозенец“

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви пред журналисти, че няма да допусне строителство на заведение в курорта "Лозенец", заради което местните жители излязоха на протест. Недоволството идва от поставени дървени основи за преместваемо заведение на Буруна (или боруна) - възвишение до известния миден плаж.

"Вчера направихме извънредна проверка във връзка със сигнала на местните жители, които са абсолютно прави. Там не трябва да има заведение и няма да допуснем да има", категорична бе Ангелкова.

По думите й от 102, преди месец, неохраняемите плажове вече са 93, а търговете на още няколко плажа продължават.

"С мобилните групи, които ще функционират през лятото, ще следим непрекъснато и няма да допуснем да се нарушава забраната за строителни и монтажни дейности след 15 май и където има нарушители, те ще бъдат санкционирани“, обеща още Ангелкова.

Междувременно преди минути стана ясно, че до приключване на проверката от Министерството на туризма.

"Такива скари например има и на Корал. Не би ги имало, ако имаше Общ устройствен план (ОУП). Странно защо най-големите противници на ОУП по морето са хора, наричащи себе си природозащитници, защото те не са такива. Това е поредното доказателство че така не се опазва природата по-добре", коментира за „Труд“ кметът на Царево Георги Лапчев.

"Вече за четвърта поредна година малко странно ми изглежда да се стартира с лоши новини за Лозенец", добави Лапчев и апелира курортът да бъде оставен на мира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България