Ангел Джамбазки: Зелени организации са внесли петиция в ЕП за спиране на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле

В Европейския парламент е внесена петиция, която има за цел спирането на строителството през Кресненското дефиле. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

„Една група изнудвачи с българско гражданство, които са маскирани като зелени организации, а всъщност са едни зелени изнудвачи, се опитват да попречат на построяването на магистрала „Струма” през дефилето, защото техният проект беше по-различен” съобщи Джамбазки.

„Те работят за чужд интерес, опитвайки се да прокарат друг проект, свързан с прокопаването на тунел, където отново са техните грантови интереси. Свидетели сме на зелено изнудване”, допълни Джамбазки.

„Гласуването на петицията предстои другата седмица. В негова подкрепа ще има и български гласове, което не ме изненадва. Следващата седмица ще стане ясно кои са тези евродепутати, които ще го подкрепят. Те ще гласуват срещу българския интерес. Ако не бъде затворена тази петиция, тя ще бъде използвана срещу нас“, прогнозира Джамбазки.

„Има два варианта. Или ще направим магистралата такава, каквато може и трябва да бъде – в дефилето и над дефилето. Или тя няма да се случи. Вие сами преценете, трябва ли да има връзка София-Солун. Още повече, трябва ли да има връзка между Солун и Видин, Солун и Лом. Това е най-бързият път за китайското карго от Солун до Лом и Видин и от там по реката до всички европейски държави. Това би натоварило нашата инфраструктура, това би създало работни места. Това би спасило човешки животи в дефилето“ каза още българският евродепутат.

Той предупреди, че ако се уважи тяхното искане, всяко едно българско семейство ще трябва да плати около 2500-3000 лева разноски.

„Ако бъде спряно европейското финансиране по този важен проект, ще трябва да върнем парите и да доплатим остатъка от сумата. За пореден път сме свидетели как български граждани работят против българския интерес.“

Евродепутатът определи вносителите на петицията като зелените изнудвачи и рекетьори.

„Те пречат да се развият Банско и Витоша. Тези хора налагат екологичен терор. Това е новият болшевизъм“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България