Ангел Джамбазки към правителството: Търсете съюзници на държавно ниво срещу пакета „Макрон“

Веднага след гласуването на първо четене на докладите по пакета „Мобилност 1“ днес българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изпрати отворено писмо – призив към българско правителство. В него той настоява страната ни да търси съюзници с цел подаване на жалба в Съда на ЕС, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

В процеса на разглеждане, дебати и гласуване както в транспортната комисия на ЕП, така и в пленарната зала бяха допуснати неприемливи процедурни нарушения. Самите текстове налагат безпрецедентни нарушения на основни права в ЕС като например правото на свободно придвижване на хора стоки и услуги. Считам, че има достатъчно основания за това, аргументира се българският евродепутат.

Франция, Белгия, Германия и Австрия решиха брутално да преследват нечистите си политически цели. Противно на болната им амбиция пакетът „Мобилност“ няма как да влезе в сила и да започне да се прилага в рамките на този ЕП, пише още Джамбазки в писмото си до българското правителство. Предстои приключването на финалното споразумение и даването на мандат за преговори. Румънското председателство вече заяви нежеланието си за провеждане на тристранни междуинституционални преговори, посочва той.

След гласуването в ЕП на 4 април на първо четене по докладите на пакета „Мобилност 1“ всички български евродепутати, с изключение на един, обявиха обща позиция.

Самият Ангел Джамбазки във видеообръщение даде яснота по казуса и категорично заяви, че българската битка срещу този лобистки проект продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика