Ангел Джамбазки: Младите трябва да гласуват и да търсят сметка от този, когото са избрали

„Кампанията върви напрегнато, но добре. Със сигурност е ясно, че четвъртата партия е ВМРО. Листата ни е много силна. Благодаря на всички хора, които определят себе си като родолюбци и разбраха, че не трябва да пилеят гласове. Нашата битка е срещу ДПС”. Това заяви водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки по Нова ТВ.

По думите му, ако се изпълни условието в ЕП да влязат четири партии, то е много вероятно да има двама представители на ВМРО.

„Вторият човек в листата на ВОЛЯ е Орхан Исмаилов - доказан турски националист, човек на Ердоган. Много е екзотично да твърдиш, че си български родолюбец, а да вкараш яростни турски националисти в твоята листа. Тоест, който гласува за тях, избира турски министър-председател на България ”, каза още Джамбазки относно решението на Веселин Марешки да включи Исмаилов в листата на ВОЛЯ.

Според Джамбазки гласуването е задължение на всеки българин. „Младите хора трябва да разберат, че когато гласуват, те са началници, а ние политиците сме техни служители. Затова трябва да отидат да гласуват и после да търсят сметка от този, когото са избрали. Когато гласуват, за да получат парична облага, те всъщност нямат основание да се възмущават от избора”, каза още Ангел Джамбазки.

Той поясни и кои са основите теми, които България трябва да отстоява в Европейския парламент. „Трябва да има промяна на регламентите, свързани с миграцията, пакета "Мобилност" и двойния стандарт при храните”, категоричен е водачът на ВМРО.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика