Ангел Траков, Съюз на международните превозвачи: След гласуването на пакета"Мобилност" е сигурно, че ще има фалити

Превозвачи протестираха и в София и блокираха движението пред сградата на Представителството на Европейската комисия. Снимка: Булфото

След гласуването на пакета"Мобилност" е сигурно, че ще има фалити с всички тези рестрикционни мерки, които са заложени. Това каза председателят на УС на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков по БТВ.

"75% от регистрираните фирми в България, те са около 12 000, 9300 са с от 1 до 3 камиона, или до 5, това са превозвачи, които гледат семейството си с този бизнес. Тези хора няма да могат да реагират на рестрикциите", допълни Траков.

По думите му най-тежкият текст е връщането на автомобила до дома, тъй като сме географски далече от центъра на Европа.

"Ако погледнем реално как се случват нещата, имаме добра традиция в международния транспорт от много години. Българският превозвач няма къде другаде да работи. Ние като европейски граждани след 2007 г., като влязохме в ЕС, за нас е абсолютно нормално и логично да работим в ЕС. Към Русия с ембарго е затворен пътят, към Близкия Изток с войни или по някакви други причини, пак не могат да ходят превозвачите. Абсолютно логично е да развиваме транспорта си в Европа, тъй като сме и европейци. Но тази рестрикция те искат да караме към България на всеки 4 седмици. Ние нямаме такава икономика, която да посрещне този явтопарк, който имаме, нито по внос, нито по износ, което автоматично ще обрече - или трябва да возят празни курсове, което пък да не говорим колко е неекологично, а колко е нерентабилно отделно".

Според Траков създаваме нова емигрантска вълна, шофьорите са с доста добър стандарт на живот и няма да останат тук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България