Ангел Цанков: Инциденти между мигранти и местните в Харманли няма

Опасност за гражданите на Харманли няма, ако имаме и най-малко съмнение , че е възможен конфликт между бежанците и местните хора, сме готови да реагираме веднага, заяви директорът на ОД на МВР-Хасково Ангел Цанков по повод декларацията на местните структури на Патриотичния фронт и „Атака“, подкрепена от БСП.

По думите му, цитирани от Дарик, в Харманли в момента има огромно количество полицейски сили, които и в бежанския лагер, и в самия град, и около него, работят за сигурността на гражданите.

"Имам индикации, че гражданите са доволни от мерките, които сме предприели за тяхната сигурност", заяви Цанков. Той обаче се ангажира да организира среща между местните националисти и началника на РПУ-Харманли.

Цанков не отрече, че в бежанския лагер продължават скандалите между мигранти от различни етноси, но заяви, че няма регистриран инцидент между чужденците и местните хора.

Директорът на ОД на МВР-Хасково каза, че не само местната полиция, но и цялото министерство са се ангажирали и работят за въвеждането на комплексни решения с цел подобряване на безопасността и сигурността на гражданите на Харманли. В тази връзка в по-голяма част от града вече има изградено видеонаблюдение, като целта е да се покрие целият град, което да осъществи допълнителен контрол върху движението на мигрантите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България