Английският педофил плащал по 30 лева на дете

Даниел Ериксон-Хъл бе отведен с белезници в ареста. Снимки: Авторката

Излъчвал извратени клипове в тайни чатове

Обвиниха го за блудство с четири момчета

Английският педофил Даниел Ериксон-Хъл, за който пръв “Труд” съобщи, че кръщава българчета в Сливен, е с повдигнати обвинения за блудство с четири малолетни момчета. Според прокуратурата извращенията били извършвани от януари т. г. до 11 септември. От МВР съобщиха, че пострадалите деца са били неколкократно жертви на блудства от англичанина, който се представял за пастор.

Източници на “Труд” съобщиха, че родителите на децата получавали по 20-30 лева на ден, за да може малчуганите да са “компания” на чужденеца, който е осъждан за педофилия във Великобритания. Той дори снимал децата и е публикувал клиповете в тайни чат стаи в интернет. При ареста му в 6 часа сутринта в къщата му в ромското гето “Надежда” британецът бил в едно помещение с 6 малки момчета.

“Работихме продължително време за разкриване на престъпната дейност на задържаното лице. Решихме да огласим резултатите тогава, когато имаме абсолютна готовност и увереност”, каза шефът на ОДМВР-Сливен Димитър Величков. В акцията участвали и антимафиоти от “Киберпрестъпност”.

Пасторът се появил в квартала преди две-три години. Купил къщи в най-бедната част на гетото. И разкрил два молитвени дома. “От самото начало той беше обект на оперативно наблюдение, защото бяхме информирани, че е излежал присъда за педофилия в родината си Великобритания”, казаха криминалисти от Сливен. От самото начало пасторът започнал да проявява щедрост към бедняците в гетото. Давал им пари, осигурявал им средства за ремонти на къщите, на един купил и кон. “Развиваше активна дейност с децата, имаше и уроци по английски. Имаме информация, че е водил деца от квартала по аква-паркове на морето и на други екскурзии”, разказаха запознати. Досега срещу него нямало сигнали за извратените му наклонности. “Основният проблем в разкриването бе, че жителите на квартала не желаят да съдействат - нито децата, нито родителите, защото са финансово зависими от него”, разказаха източници на “Труд”. Те определят скандалния пастор като изключително мнителен, потаен и дискретен. Има данни, че от известно време е започнал да проповядва и в гр.Стралджа, Ямболско.

 

Митинг в защита

Съдът го прати в килия

Окръжният съд в Сливен остави в ареста Даниел Ериксон-Хъл (44 г.). Той изрично заяви пред съда, че не желае да бъдат сниман от журналисти и отказа да говори пред тях. След като чу, че остава в ареста, на излизане от залата той заяви: “Бог да ви благослови”. Адвокатката му Милена Христова съобщи, че задържането под стража е било очаквано и че клиентът є няма да обжалва. Пред нея той отричал да е извършил това, в което е обвинен.

Докато окръжният съд заседаваше, пред сградата се бе събрала група от 30-40 роми, сред които и деца. Те скандираха “Свобода”, “Мафия”, “Пастора”. Според тях пасторът им помагал много и отрекоха да е блудствал с деца. Те дори показаха малко момче, за което твърдяха, че е работело 6 месеца при пастора и нямало никакви оплаквания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право