Англия беснее от „Уембли“

Англия избесня и потъна в срам от състоянието на „Уембли“. Меката на футбола прие голямото дерби на кръга във Висшата лига между „Тотнъм“ и „Манчестър Сити“ (0:1) върху разграфен терен за... американски футбол. По него личаха логото на НФЛ и много числа, непонятни за любителите на сокъра. По-малко от две денонощия преди това на „Уембли“ играха „Филадейлфия Ийгълс“ и „Джаксинвъл Джагуарс“.

И двамата треньори – Пеп Гуардиола и Маурисио Почетино, негодуваха от събитията. Особено потърпевш бе „Тотнъм“. Ерик Ламела изпусна чисто положение заради неравност на терена. А по телевизията беше трудно да се различи коя линия е за американски и коя за европейски футбол.

Риад Марез Мкара единствения гол в мача още в началото. Алжирецът посвети попадението на загиналия във вертолетна катастрофа собственик на „Лестър“ Вихай Сривадханапрабха е една от жертвите край стадион „Кингс Пауър“ в събота вечер. „Той ми беше като баща – промълви Марез. - Обожаваше да ме гледа, а и аз играех заради него. Ще ми липсва завинаги.“

Гуардиола призна, че е попитал алжиреца дали е готов да играе в мача и е получил положителен отговор. „Всички ние скърбим с „Лестър“ и близките на неговия собственик“, каза каталунецът през телевизионните камери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят