Англия даде 1,5 млрд. евро за трансфери

Английския футбол направи нов рекорд. През изминалото трансферно лято клубовете на Албиона дадоха 1,5 милиарда евро за играчи. Нито един от тях обаче не е със статута на мегазвезда тип Неймар. Повечето дори могат да минат за футболисти от така наречената „средна европейска класа“. И все повече се налага мнението, че Висшата лига се е превърнало в атрактивно международно първенство с лек британски привкус.

Ето кои са най-именитите трансфери на Албиона

Антонио Рюдигер (от „Рома“ в „Челси“) - 35 млн. евро

Тъмнокожият германец все още не е титуляр в националния отбор. Най-големият му успех досега е спечелването на Купата на конфедерациите през лятото. Откакто отиде в „Челси“, 24-годишият Рюдигер е играл без почивка във всички мачове.

Виктор Линделоф (от „Бенфика“ в „Манчестър Юнайтед“) - 35 млн. евро

Шведският бранител игра цял мач при загубата на „Юнайтед“ с 1:2 от „Реал“ за суперкупата на Европа в Скопие. Линделоф обаче още чака дебюта си във Висшата лига, където отборът му е първи без допуснат гол.

Алекс Окслейд-Чембърлейн (от „Арсенал“ в „Ливърпул“) за 38 млн. евро

В последния ден на трансферния прозорец „Ливърпул“ привлече английския национал. В „Арсенал“ обаче нападателят основно беше със статут на резерва. Най-силното звено на Ливърпул е атаката и тепърва ще се види дали Окс ще се пребори за място.

Дани Дринкуотър (от „Лестър“ в „Челси“) за 38 млн. евро

Още един трансфер на последния ден. „Лестър“ направи свой рекорд с продажбата на английския национал. Явно целта на „Челси“ е да събере НГоло Канте с Дринкуотър. Двамата спечелиха сензационната титла с „Лестър“ като двойка дефанзивни халфове.

Давинсон Санчес (от „Аякс“ в „Тотнъм“) за 40 млн. евро

Дълго време "Тотнъм" не даде и цент на пазара. Клубът се активизира накрая и атакува 21-годишния колумбиец. Дебютът му беше в последния кръг на Висшата лига. Трансферът е рекорд за "Тотнъм".

Едерсон От Бенфика в Манчестър Сити 40 млн. евро

Бразилецът стана най-скъпият вратар в историята. 24-годишният Едерсон допусна два гола в първите си три мача във Висшата лига. Пеп Гуардиола се надява бразилецът да е решението на вратарската криза.

Тимое Бакайоко (от „Монако“ в „Челси“) за 40 млн. евро

Миналия сезон французинът се наложи в състава на „Монако“, което се оказа достатъчно на „Челси“ да даде тези пари. 24-годишният Бакайоко ще оформи здрав дефанзивен вал заедно с Канте, Фабрегас и Дринкуотър.

Мохамед Салах (от „Рома“ в „Ливърпул“) за 42 млн. евро

Бившият провал в „Челси“ направи много силна година в Рома и се върна на Острова. Египтянинът показва досега, че парите не са на вятъра – в пет официални мача за „Ливърпул“ вкара три гола и даде две асистенции.

Неманя Матич (от „Челси“ в „Манчестър Юнайтед“) за 44,7 млн. евро

За да направи място за Дринкуотър и Бакайоко, „Челси“ се раздели със сърбина. 29-годишният Матич вече стана шампион на Англия с треньор Жозе Моуриньо. Започна много стабилно в „Юнайтед“ и една от причините отборът да не е допуснал гол във Висшата лига.

Гифли Сигурдсон (от „Суонси“ в „Евъртън“) за 49,4 млн. евро

Преди пет години „Хофенхайм“ продаде исландеца на „Тотнъм“ за 10 милиона евро. Миналия сезон бе силен за „Сигурдсон“ – 9 гола и 13 асистенции за „Суонси“. Огромната трансферна сума със сигурност ще го постави под напрежение.

Бернардо Силва (от „Монако“ в „Манчестър Сити“) за 50 млн. евро

Португалецът има основна заслуга за летящия „Монако“ през миналия сезон. В Англия обаче животът му няма да е песен. Силва започна едва един мач като титуляр във Висшата лига.

Кай Уокър (от „Тотнъм“ в „Манчестър Сити“) за 51 млн. евро

С тази трансферна цена 26-годишният англичанин стана най-скъпият защитник в историята в деня на сделката. Още във втория си мач Уокър получи два жълти картона за 3 минути и бе изгонен.

Александър Лаказет (от „Лион“ в „Арсенал“) за 53 млн. евро

Французинът се нуждаеше само от две минути, за да вкара първия си гол във Висшата лига. Случи се в драмата срещу „Лестър“, спечелена с 4:3. След това Лаказет започна да влиза основно като резерва.

Бенджамин Менди (от „Монако“ в „Манчестър Сити“) за 57,5 млн. евро

Французинът победи Уокър за най-скъп защитник. Менди дойде контузен от „Монако“ и дебютира едва в третия кръг на Висшата лига.

Алваро Мората (от „Реал“ в „Челси“) за 62 млн. евро

Испанецът не успя да пребори Карим Бензема за място в Реал. В Челси нападателят успя да покаже класата си и в два мача вече има 2 гола и 2 асистенции.

Ромелу Лукаку (от „Евертън“ в „Манчестър Юнайтед“) за 85 млн. евро

Сумата за белгиеца може да нарасне и до 100 милиона евро при определени бонуси. Лукаку е официално най-скъпата покупка в историята на Висшата лига. За четири мача нападателят вкара четири гола за „Манчестър Юнайтед“, изпусна и дузпа. Скоро ще се върне най-страшната му конкуренция – Златан Ибрахимович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят