Англия покани Роберто Манчини

Роберто Манчини изглежда ще е новият национален селекционер на Англия. Безработният италианец бе поканен да изгледа победата над Малта с 2:0 на "Уембли" от шефовете на футболната асоциация. Временно начело на "трите лъва" е Гарет Саутгейт, след като Сам Алърдайс бе уволнен заради корупционен скандал. Манчини има добро име на Острова, където игра във Висшата лига и Купата на Англия с "Манчестър Сити". В Италия пък е трикратен шампион с "Интер".

Англия пък продължава да е сив национален отбор и неизразителната победа над футболното джудже доведе и до освирквания от трибуните. Най-вече срещу капитана Уейн Руни, който започна като титуляр след дълго седене на пейката в "Манчестър Юнайтед". "Не си позволявайте да го освирквате", предупреди Саутгейт след двубоя. Но оценките за играта на Руни са потресаващи. "Капитанът изглеждаше като дядо, който наглежда внуците си в градината", написа в. "Дейли мейл". А все пак Уейн е само на 30 години...

"Ясно е, че трябва да играем по-добре - рече още Саутгейт. - Трябваше да сме много по-ефективни в атака."

На другия полюс е Германия, която се отърси от загубата с 0:2 срещу Франция на полуфинала на Евро 2016. Бундестимът марширува уверено в квалификациите без загубена точка - сега дойде 3:0 над Чехия в Хамбург. За първи път в кариерата си във втори пореден мач Томас Мюлер заби два гола за националния тим. Нападателят на "Байерн" е на 11-о място във вечната ранглиста на реализаторите в Бундестима с 36 попадения само от 68 участия. В предния мач Мюлер бомбардира на два пъти Норвегия.

Германия обаче така и не може да си намери истинския централен нападател. На позицията започна Марио Гьотце, за да чуе ужасяваща статистика в края - по-малко пъти е играл с топката от вратаря Мануел Нойер. Освен това нападателят на "Борусия" (Дортмунд) спечели едва 27,3 процента от единоборствата. Заради слабата форма и дългото присъствие на пейката след героичния гол във финала на Мондиал 2014 срещу Аржентина "Байерн" върна Гьотце на "жълто-черните". За първи път след 13 ноември 2015 г. за Германия игра новата звезда на "Манчестър Сити" Илкай Гюндоган. Последният мач на халфа бе загубата с 0:2 от Франция в почернения от терористични атаки ден в Париж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят