Англия се бие за Лига Европа

Задава се английска битка за трофея в Лига Европа. "Арсенал" и "Челси" са близо до класиране на финал в турнира. Двата тима от Острова са с големи шансове да пренапишат историята в надпреварата. В първите полуфинални срещи "топчиите" биха "Валенсия" с 3:1, а "сините" от "Лондон" направиха 1:1 като гост на коравия "Айнтрахт". Ако не се стигне до голяма изненада, именно борещите се за място в Топ 4 във Висшата лига отбори могат да се окажат на финал в Баку. Там "Арсенал" и "Челси" ще преследват своя последен шанс да спасят сезона. И двата тима нямат трофей тази година. "Челси" дори загуби два финала - за "Карабао Къп" и за Суперкупата на Англия. И в двата случая "Манчестър Сити" измъкна отличията под носа на тима от "Стамфорд Бридж".

„По-доволен съм от представянето на играчите, отколкото от резултата – каза Маурицио Сари, треньор на „Челси“, след ремито в Германия. - Заслужавахме да победим, но и 1:1 като гост не е толкова лошо. Трябва да бъдем внимателни в реванша. Не мисля за финал, „Айнтрахт“ е много опасен“.

Тимът на Сари записа 16 мача без загуба в Лига Европа, което е рекорд. Освен това, полуфиналът е девети в европейските клубни турнири за "Челси" в ерата Роман Абрамович. Няма тим с по-добри показатели от тези на "сините". "Барселона" също е с девет полуфинала в същия период от време.

Адолф Хютер, треньор на "Айнтрахт", е оптимист, въпреки че тимът му отстъпваше игрово на съперника.

"Разбира се, беше недопустимо да допуснем гол преди почивката, въпреки че натискът на гостите нарастваше – каза немският тактик. - През второто полувреме трябваше около 30 минути да тичаме без топката. Но това, което ме зарадва, беше как направихме всичко възможно да вкараме втори гол в края на срещата. Нашият отбор има силен характер. Атмосферата на стадиона отново беше невероятна. През първото полувреме създадохме интересни моменти и определено заслужавахме да открием резултата. Очакваме с нетърпение срещата в Лондон. Убедени сме, че ще имаме своите шансове там".

„Айнтрахт“ вече доказа, че може да жили като гост, след като записа равенство с „Интер“ (0:0) у дома, а след това спечели визитата си в Милано (1:0).

Тежък реванш очаква и „Арсенал“ на Унай Емери. Специалистът познава добре „Валенсия“ и заяви, че въпреки победата с 3:1, нищо не е приключило.

„Целта ни беше да постигнем добър резултат в първия мач, като знаехме, че ще бъде много трудно – каза Емери. - След получения гол реагирахме спокойно и използвахме своите моменти, като стигнахме до такъв в наша полза. Искахме много да победим, но не и да допуснем второ попадение. Третият ни гол в края беше много важен, но шансовете остават 50:50. „Валенсия“ е много добър отбор. Футболистите им са физически здрави, добри са на „втория етаж“, както и стигнаха до гола. Продължаваме да работим над всичко, което трябва да подобрим в играта си. Не може да не се гордеем с резултата. Сега обаче трябва да се подготвим отговорно за следващия мач, тъй като ще бъде много сложен“.

Двата полуфинала бяха посетени от общо 117 000 зрители. И на „Емиратс“ в Лондон, и на „Комерцбанк Арена“ във Франкфурт феновете създадоха невероятна атмосфера за отборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят