Англия събуди Испания от съня на Енрике

Испания отново е в реалността. Суровата действителност за „Ла Роха“ настъпи в понеделник вечер, когато Англия дойде в Севиля и взе своето – 3:2. Това бе първи успех на „Трите лъва“ като гост на своя съперник от 31 години насам. Последният път, когато това се случи бе през 1987-а след 4 гола на Гари Линекер за 4:2.

За домакините това бе първо поражение у дома в официален мач от 15 години и първи случай, в който допуска 3 гола от гостуващ отбор. А всички тези стряскащи статистики идват в момент, когато отборът бе в подем след разочароващото представяне на Мондиал 2018.

Под ръководството на новия селекционер Луис Енрике тимът на Испания записа 3 победи 3 три мача – 2:1 над Англия на „Уембли“, 6:0 срещу Хърватия, финалист от последното световно и 4:1 с Уелс.

В понеделник обаче нямаше и помен от добрата игра на иберийците, а двубоят бе решен още до почивката, когато селекцията на Гарет Саутгейт поведе с 3:0. Головете бяха дело на Рахим Стърлинг на два пъти и Маркъс Рашфорд.

„През първите 45 минути бяхме много зле и трябва да го признаем – обясни треньорът Луис Енрике. - Първият им гол ни уби. Правихме и много индивидуални грешки. Не би трябвало да го казвам, но бях много добър към играчите на почивката, въпреки че можех да ги убия. В крайна сметка промених няколко тактически настройки и второто полувреме бяхме друг отбор. Накрая не ни достигнаха още 10 минути, за да ги изравним.“

А Енрике призна, че повиквателните за следващия двубой - този срещу Хърватия, ще бъдат любопитни.

Пресата в страната пък се обедини около мнението, че загубата може да има и своя положителен ефект върху отбора и по този начин селекционерът да си извади нужните изводи.

Въпреки добрия мач и победата, играчите на Англия няма да запомнят с добро прибирането си в родината. Техният самолет бе пренасочен към Манчестър, след като стана ясно, че времето над Бирмингам, където трябваше да кацнат, не позволява това. За голяма част от тима това се оказа проблем, защото означаваше повече път до Лондон, където играят за клубните си отбори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят